Akademia Liderów Rzeczypospolitej w Wilnie!

Wilno 13 październik 2018 (1).png

Akademia Liderów Rzeczypospolitej w Wilnie!

Semestr zimowy na studiach właśnie się rozpoczął, co za tym idzie Akademia Liderów Rzeczypospolitej wraca ze szkoleniami w całej Polsce i nie tylko! Przed nami 21 szkoleń na które będą mogli zapisać się studenci i absolwenci do lat 30, którzy chcą być liderami w swoich społecznościach.

Pierwsze szkolenie odbędzie się w Wilnie - stolicy Litwy, 13 października 2018r.

Szkolenie zawiera takie zajęcia jak:

• Lider dla Rzeczypospolitej - Dobro wspólne jako fundament działania! Uczestnicy dzięki krótkiemu wprowadzeniu będą mogli zastanowić się, czym dla mnie jest dobro wspólne, jak oceniam i jak mogę kontynuować moje działanie na rzecz swojej ojczyzny. Podczas wykładu zostanie poruszona kwestia wzrostu gospodarczego kraju jako procesu, na który może wpływać jednostka.
  • Ja jako lider - Ocena swoich mocnych stron, co zrobić aby poczuć się pewniej w roli lidera, różnica między liderem a menadżerem. Uczestnicy po tej części szkolenia będą w stanie wartościować swoje zachowania w kontekście bycia liderem, refleksja nad postawami przełożonych, menadżerów a liderów pozwoli odnieść się bezpośrednio do swoich zachowań oraz dobrych i złych przyzwyczajeń.
  • Liderzy w działaniu - Na czym polega digital marketing i social media w działaniu lidera, tworzenie wizerunku narzędziami PR. Uczestnicy po tej części szkolenia otrzymają wiedzę jak kreować komunikaty, markę, wizerunek swojej osoby lub organizacji kanałami takimi jak Facebook, LinkedIn, Twitter, strona internetowa.
  • Lider komunikacji - Na czym polega skuteczna komunikacja z zespołem, organizacja efektywnych spotkań, wizerunek osobisty lidera. Uczestnicy po tej części szkolenia będą w stanie dobierać odpowiedni sposób pozytywnego oddziaływania na swoich współpracowników zależnie od sytuacji, stanu emocjonalnego, stresu i okoliczności.

Kolejne szkolenia odbędą się w Kielcach i Krakowie 20 października 2018r.

Fundacja Inicjatyw Młodzieżowych ma na celu integrację środowiska studencko-akademickiego. Prowadzi działalność edukacyjną w przestrzeni publicznej w zakresie patriotyzmu oraz historii Polski poprzez promowanie postaw obywatelskich oraz społecznych. Fundacja włącza się w wydarzenia organizowane przez inne organizacje m.in. wydarzenia edukacyjne i szkoleniowe, wystawy, spotkania dyskusyjne oraz doraźną pomoc polskim kombatantom i Polakom mieszkającym na wschodzie. Do inicjatyw Fundacji Inicjatyw Młodzieżowych należy Akademia Liderów Rzeczpospolitej, studencki magazyn „Koncept”, raport Start na rynku pracy, Kongres Liderów Rzeczypospolitej, Liderzy Wspólnoty oraz portal istotnie.pl.